fbpx

Voedselallergie / Voedselintolerantie

Slim Company in Zoetermeer helpt mensen met een voedselallergie of voedselintolerantie, om samen te bekijken welke aangepast dieet hiervoor het meest geschikt is om de klachten te doen afnemen.

Wat houdt een voedselallergie precies in?

Mensen met een voedselallergie kunnen bepaalde voedingsproducten niet verdragen en gaan hier allergisch op reageren en ziek van worden. Melk, pinda, noten en eiwit zijn beruchte ‘boosdoeners’ die diverse buikklachten, huidklachten of astmatische klachten opleveren. Op bepaalde voedingsmiddelen ontstaat altijd dezelfde allergische reactie. De uiteenlopende reacties kunnen in bepaalde gevallen zelfs levensbedreigend zijn. De eiwitten die die de allergische reacties veroorzaken worden allergenen genoemd.

Wat is het verschil met een voedselintolerantie?

Bij een voedselintolerantie verschijnen de overgevoeligheidsreacties op een andere manier, omdat het afweersysteem, zoals het geval is bij een voedselallergie, hier niet rechtstreeks bij betrokken is. De klachten bij een voedselintolerantie zijn meestal minder heftig en acuut. Het grote verschil tussen voedselallergie en voedselintolerantie is de manier hoe het lichaam hierop reageert. Bij voedselallergie speelt het afweersysteem een rol en kan heel heftig reageren op een eiwit in de voeding. Bij voedselintolerantie wordt het afweersysteem niet rechtstreeks betrokken, bijvoorbeeld bij een glutenintolerantie. De klachten verlopen dan minder heftig en kunnen lange tijd een rol spelen.

Begeleiding bij uw voedselallergie nodig?

Heeft u een voedselallergie of voedselintolerantie met diverse klachten en zoekt u hulp bij het aanpassen van uw voedingspatroon of een speciaal aangepast dieet? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak!

voedselallergie

Voedselallergie en voedselintolerantie: behandelplan

Afhankelijk of het een voedselallergie of voedselintolerantie betreft, kan de voedingsdeskundige van Slim Company samen met u bekijken welke voedingsmiddelen vermeden moeten worden. We gaan dan een speciaal dieet voor u samenstellen, waarbij de producten en voedingsmiddelen waar u allergisch op reageert weglaten. Wel op een zodanige manier dat u belangrijke voedingsstoffen in voldoende mate binnenkrijgt.

De voedingsadviezen die u krijgt vallen onder de medische begeleiding bij voedselallergieën.

Afslanken met een voedselallergie

Heeft u last van een voedselallergie of voedselintolerantie en wilt u graag afvallen? Dan is het zeker zinvol en verstandig om dit onder begeleiding bij Slim Company te doen. Afslanken met een voedselallergie kan in bepaalde gevallen wat lastiger zijn, maar dit is mede afhankelijk welke afslankmethode u kiest of welke het beste bij u past. Het is bijvoorbeeld juist een aanrader om afvallen met acupunctuur in te zetten. Dit draagt ook bij aan een beter lichaamsbalans en betere energieverdeling in uw lichaam.

Voedselallergie en een detox kuur

Wilt u uw lichaam van binnen ontgiften en diepgaand reinigen met een detox kuur? Wij kunnen hierbij rekening houden met bepaalde allergieën en klachten. Vanzelfsprekend begeleiden wij u bij een detox kuur die in het schema van uw voedselallergie of voedselintolerantie past. Een detox kuur heeft in uw geval dan ook een zeer positieve werking op uw immuunsysteem, inwendige reiniging en verwijdering van alle afvalstoffen die zich in uw lichaam en darmen hebben genesteld.

Begeleiding bij uw voedselallergie nodig?

Heeft u een voedselallergie of voedselintolerantie met diverse klachten en zoekt u hulp bij het aanpassen van uw voedingspatroon of een speciaal aangepast dieet? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Bij een voedselallergie of voedselintolerantie kan
Slim Company u verder helpen