fbpx
glutenvrij dieet

Glutenintolerantie / glutenallergie

Slim Company in Zoetermeer helpt mensen met een glutenintolerantie, om de inname van gluten te voorkomen in een medisch verantwoord glutenvrij dieet.

Wat is een glutenintolerantie?

Mensen met een glutenintolerantie kunnen geen gluten verdragen. Gluten zijn eiwitten die voorkomen in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Gluten zitten dus ook in
brood, pasta, pizza, paneermeel, maar ook in sauzen en vermicelli bijvoorbeeld. Een glutenintolerantie wordt ook wel coeliakie genoemd. Voeding die gluten bevatten, veroorzaken bij mensen met een glutenintolerantie een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. De darmvlokken gaan dan kapot en er ontstaan buikklachten. Doordat de dunne darm hierdoor steeds vlakker en kleiner wordt, krijgt iemand met coeliakie een tekort aan vitaminen en mineralen en ontstaat er gewichtsafname.

De beste behandeling bij glutenintolerantie

Als u een glutenintolerantie heeft, zal u levenslang een glutenvrij dieet moeten volgen. Als u dit glutenvrij dieet nauwgezet opvolgt, zullen de klachten langzaam verdwijnen. Na een half jaar of jaar is ook uw dunne darm weer hersteld en kunnen de voedingsstoffen weer beter opgenomen worden. Een glutenintolerantie komt vaak bij kinderen voor, maar ook steeds vaker bij volwassenen. Soms zijn de klachten vaag en wordt dit niet in verband gebracht met een glutenintolerantie, waardoor de klachten jarenlang kunnen aanhouden en problemen veroorzaken.

Begeleiding bij uw glutenintolerantie nodig?

Heeft u een glutenintolerantie met diverse klachten en zoekt u hulp bij het aanpassen van uw voedingspatroon of een persoonlijk glutenvrij dieet? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak!

 

Bij een glutenintolerantie helpt Slim Company u met een glutenvrij dieet

Een glutenvrij dieet nodig?

Een glutenvrij dieet valt bij Slim Company onder medische begeleiding. Een glutenvrij dieet is speciaal bedoeld voor mensen die dus geen gluten meer mogen hebben en hiervoor een speciaal aangepast glutenvrij dieet moeten volgen.

Lees ook meer informatie op onze pagina voedselallergie en voedingsadvies.

Glutenintolerantie en PowerSlim

Indien u een glutenintolerantie heeft en wilt afvallen, kunt u bij overgewicht verbluffend goed afslanken met PowerSlim. Afslanken met PowerSlim is in uw geval dus heel goed mogelijk! PowerSlim heeft namelijk 45 glutenvrije producten waarmee u voldoende kunt variëren en lekker kunt blijven eten.

Begeleiding bij uw glutenintolerantie nodig?

Heeft u een glutenintolerantie met diverse klachten en zoekt u hulp bij het aanpassen van uw voedingspatroon of een persoonlijk glutenvrij dieet? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak!

 

Gluten intolerantie symptomen

Glutenintolerantie symptomen kunt u onder meer herkennen aan:

  • Buikpijn en vaak opgezette buik
  • Verstopping
  • Aanhoudende diarree
  • Een verminderde eetlust
  • Overgeven
  • Vermoeidheid