fbpx
detox kuur

Detox kuur / lichaam ontgiften

Slim Company in Zoetermeer kan u adviseren en begeleiden met een detox kuur. Als detox coach kennen wij het belang en de verschillende manieren van het lichaam ontgiften. Met een detox kuur hervindt uw nieuwe energiebalansen in uw lichaam, zoals u dat nog niet eerder heeft ervaren.

Lichaam ontgiften met een detox kuur

Een detox kuur valt bij Slim Company onder medische begeleiding. Een detox kuur wordt met name ingezet voor het ontgiften en ontslakken van uw lichaam. Een lichaam ontgiften is bedoelt om uw organen te ontlasten en bepaalde lichaamsprocessen in uw lever, nieren en darmen goed te reinigen. Een detox kuur of ook wel reinigingskuur genoemd, verwijdert giftige stoffen en geeft tevens uw vetvoorraden en ingewanden een flinke schoonmaakbeurt. Uw lichaam kan zich hierdoor sneller herstellen en wordt sterker. Klaar voor een volgende stap naar een gezond of slank lichaam.

.

Detox kuur aanvragen?

Wilt u graag uw lichaam ontgiften met een detox kuur? Neem dan gelijk contact met ons op, zodat wij samen kunnen kijken welke detox kuur het beste bij u past.

“Met een detox kuur krijgt u een schoon en energiek lichaam terug”

Een detox kuur verhoogt uw weerstand

Wist u dat een detox kuur tevens uw weerstand verhoogt? Een gezuiverd lichaam dat boordevol energie zit, is minder vatbaar voor ziektes. Het volgen van een detox kuur draagt dus ook bij aan het versterken van uw immuunsysteem. Een detox kuur heeft dus meerdere voordelen om uw lichaam een boost voor uw gezondheid te geven. Na een detox kuur kunt u desgewenst beginnen met afslanken of  hulp bij afvallen krijgen.

Een detox kuur op verschillende manieren

Er is niet één detox kuur die beter is dan de andere, maar er zijn wel verschillende manieren om een detox kuur te volgen. Bijvoorbeeld door middel van sap vasten, citroenvasten, watervasten, geen vast voedsel eten, alle verboden voedsel weglaten of een fruitkuur voor een aantal dagen of zelfs weken. Het volgen van een detox kuur wordt altijd afgestemd op uw behoeftes, eventuele lichamelijke klachten en uw doelstelling wat u met een detox kuur wil bereiken. Een detox kuur kan variëren van 3 dagen tot ongeveer 10 dagen.

Bij het lichaam ontgiften zijn er zeer strenge reinigingskuren en de mildere detox diëten. Slim Company bekijkt samen met u welke detox kuur voor u het beste is.

Een detox kuur met een detox coach

Het is niet raadzaam om zelf zo maar te beginnen, zonder enige vorm van kennis en begeleiding. Uw lichaam krijgt het namelijk wel even te verduren bij de omwenteling en gebrek aan vast voedsel of slechts in zeer geringe mate.
Uw detox coach kan u precies vertellen wat er met uw lichaam gebeurt en wat u kunt verwachten.

Detox kuur: de voordelen

De voordelen van een detox kuur zijn:

 • Een innerlijke schoonmaakbeurt voor uw lichaam
 • Hernieuwde fitheid en energie
 • Vermindering van lichaamsklachten
 • Vermindering van hoofdpijn door vergiftigd lichaam
 • Een goed begin van een afslankprogramma
 • Een goede start voor een gezonde levensstijl

 

 

 

Wanneer heb ik een detox kuur nodig?

 • Als je stilstaat met afvallen! (lees verder waarom)
 • Heb je last van diarree of buikpijn?
 • Last van vermoeidheid of lusteloosheid?
 • Heb je last van acne of vage allergieën?
 • Last van spieren of gewrichten die pijn doen?
 • Wordt je snel ziek de laatste tijd?
 • Ben je snel prikkelbaar of snel chagrijnig?
 • Ben je depressief of ongemotiveerd?

Als je je kon vinden in een of meerdere vragen is het zeker een aanrader om een detox kuur te proberen. Daarnaast is het ook een ervaring zo een detox kuur.

 

Detox kuur aanvragen?

Wilt u graag uw lichaam ontgiften met een detox kuur? Neem dan gelijk contact met ons op, zodat wij samen kunnen kijken welke detox kuur het beste bij u past.

 

Te snel willen detoxen

Wanneer je te snel wilt detoxen kunnen er in een keer heel veel toxines in je bloed komen. Hierdoor kan je lichaam overbelast raken en last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid en/of vermoeidheid.

De oplossing: Kies voor een detox programma waarbij je in stappen gaat detoxen. En kies voor een programma dat uit minimaal 5 dagen bestaat. In een weekend detoxen is niet mogelijk en zeker niet goed voor je gezondheid. De methode die ik onder aan deze pagina beschrijf is zeer geschikt voor een geleidelijke detox.

Het te gecompliceerd maken

Veel mensen maken het zichzelf te moeilijk en gaan zonder goed programma aan de slag. Detoxen is echt iets dat je beter kunt doen met een goed programma dan op eigen kracht. Zeker als je resultaat wilt boeken en je zo veel mogelijk uit je detox wilt halen.

Slechte timing

Detoxen vraagt best wat van jou en je lichaam. Het is daarom verstandig om een goed moment uit te kiezen om te beginnen aan een detox kuur. Zeker in combinatie met te snel willen detoxen is dit een grote valkuil.

Wat zijn goede Detox Kuren voor Thuis?

 • Detoxen kan op zeer uiteenlopende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit:
 • Een korte en intensieve detox-kuur: om je lichaam een verse start te geven en compleet te reinigen
 • Een suiker-detox: om van je suikerverslaving af te komen
 • Een groene smoothie detox-kuur: om dagelijks een mini-detox te doen

Wanneer geen detox kuur?

Let op: Bij twijfel raadpleeg altijd je dokter of diëtist. Het is af te raden om een Detox kuur te doen als je:

 • Zwanger bent
 • Borstvoeding geeft
 • Leverproblemen hebt
 • Medicatie zoals maagzuurremmers of bepaalde antidepressiva
 • Ondergewicht of eetstoornissen hebt

Detoxen met frisse kruiden en specerijen.

Wist je kruiden wonderplanten zijn die jouw lichaam helpen ontgiften? Hierbij kun je denken aan:

Koriander; goedkoop en overal verkrijgbar. Tevens kun je er heerlijke recepten mee maken zoals fruitsappen, pesto’s en groene smoothies.

Peterselie; zeer goed voor de werking van je nieren, die een belangrijke rol spelen bij het ontgiften van jouw lichaam.

Kurkuma: anti-kanker en ontstekingsremmend

Citroensap: met verse groenten en fruit in de slowjuicer. Of gewoon in een glas water natuurlijk.

Zwarte peper; goed voor je lever!

Detox Drankjes

Wat kun je drinken om je lichaam te ontgiften? Water helpt je lichaam bij het afvoeren van gifstoffen. Drink daarom altijd voldoende water. Ook groene thee is een aanrader. Het is rijk aan antioxidanten en werkt ontgiftend voor de lever. Verder is kruidenthee een goede ontgifter. Je koopt het in de natuurvoedingswinkel. Let op: als je medicijnen gebruikt, check dan altijd even of de thee wel in combinatie met de je medicijnen gedronken kan worden.

Alhoewel een detox kuur zeker tot minder kilo’s lijdt, is het geen verstandige keuze om hiermee langdurig af te vallen. U doet uw lichaam dan echt te kort. Wilt u (snel) gewicht verliezen kunt u bij Slim Company ook terecht voor acupunctuur afvallen of  afslanken met Powerslim.

Daarnaast geven wij persoonlijke voedingsadviezen aan mensen met diverse klachten of die behoefte hebben aan een advies of dieet op maat.