fbpx

Valentijnsdag

Gewicht voor PowerSlim?

Toen ik met PowerSlim begon woog ik 76 kilo. Ik ben 1.72 meter lang. Mijn doel was om 10 kilo af te vallen.

Had je altijd al overgewicht?

Overgewicht is een groot woord, maar ik ben nooit aan de dunne kant geweest. Ik was altijd wel lekker stevig gebouwd. Dit was altijd verdeeld over heel mijn lichaam. Door de jaren heen is dit zich wel meer rond mijn buik gaan vormen.

Hoe ben je zoveel aangekomen?

Het begon eigenlijk toe te nemen toen ik over ben gestapt naar een kantoorbaan. Weinig bewegen en je kunt gemakkelijker eten. De groei van mijn buik/ lovehandles is de reden geweest om af te vallen, de rest viel wel mee dacht ik. Pas toen ik aan het afvallen was, merkte ik hoeveel dikker mijn armen en hoofd etc. waren geworden. Dat heb ik eerder nooit door gehad.

Wanneer kwam de omslag?

De omslag kwam toen ik op een gegeven moment letterlijk tegen mijn vriend zei “Of ik ben zwanger of ik moet gaan afvallen, want mijn buik wordt echt te dik.” Ik had een zwangerschapstest gedaan en ik was niet zwanger. Ik moest toch echt aan de bak. Ik had altijd wijde blouses aan zodat ik mijn buik kon camoufleren. Op het moment dat ik ook die wijde blouses niet meer aankon omdat mijn buik erdoorheen kwam, was voor mij de maat vol. Ik werd echt heel verdrietig.

Hoe ben je uiteindelijk afgevallen?

Ik ben door middel van het PowerSlim afslankprogramma afgevallen. Omdat ik beweging ook erg belangrijk vond heb ik dit in combinatie met de bewegingsbanken van B in Shape in Leiden gedaan. De combinatie van bewegen en goed op mijn eten letten heeft echt zoveel veranderd. Ik was van te voren erg sceptisch maar het was beter te doen dan ik dacht. Ik weet dat ik een lastige klant was, aangezien ik niet zoveel dingen lust. Toch heb mijn PowerSlim traject afgemaakt en mijn doel behaald.

Vond je het zwaar?

In het begin moest ik erg wennen, om de 2,5 uur moest ik namelijk eten. Maar de geur van de verse broodjes in de pauze vond ik echt killing. Toch heb ik het volgehouden en heb ik nooit iets genomen wat niet was toegestaan.

Hoe voel je je nu?

Het gaat goed met mij! De stabilisatiefase van PowerSlim heb ik afgerond en weet mijn gewicht nu al een paar maanden te behouden met de voeding uit de supermarkt. Dat gaat mij goed af. Mijn coach heeft mij geleerd wat een gezond voedingspatroon is en hoe ik mij het beste hieraan kan houden. Natuurlijk eet ik af en toe iets wat misschien niet de beste keuze is, maar ik heb geleerd hoe ik het beste in balans kan blijven.

Het beste moment?

Ik heb zoveel positieve reacties gehad, dat ik echt alleen maar blij en trots mag zijn op mezelf. Ik wist nooit dat ik dit zou kunnen en ik wist eerlijk gezegd ook niet dat ik zo ‘dik was’. Dat werd me pas later duidelijk toen ik aan het afvallen was. Het leuke is dat vrienden/kennissen die ik nu tegenkom en mij al een tijd niet gezien hebben ineens zeggen, jemig wat zie jij er goed uit, niks aangekomen etc. Dan denk ik ohja, mensen zien het dus wel nog steeds, ik weet niet beter. Ben inmiddels helemaal gewend aan mijn “nieuwe lichaam” en ik geniet ervan.

Wil je ook afvallen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek!