Succesverhaal van Patricia Bakker

Succesverhaal PS. food & lifestyle

Het klinkt heel cliché, maar ik was eigenlijk altijd al te zwaar. Nooit leek iets te werken voor mij; eten laten staan, Sonja Bakker, Herbalife, een traject bij de diëtiste en uiteindelijk Cambridge waren (voor mij althans) niet vol te houden. Bij alles viel ik wel wat af, maar bij het stoppen was dit er ook zo weer aan. Toen ik Cambridge uiteindelijk maar ging proberen en ik de shakes niet eens binnen kon houden, was ik er helemaal klaar mee. Dan maar niet afvallen..

Koolhydraatarm dieet

Toch vond ik dat wat moest doen aan mijn gewicht. Via Facebook kwam ik in
aanraking met koolhydraatarm eten. Op een pagina stonden allemaal weekmenu’s en met behulp hiervan maakte ik mijn eigen menu’s. Niet wetende wat ik eigenlijk aan het doen was, hielp dit natuurlijk ook niet. Toen kwam ik een advertentie van PS. food & lifestyle tegen. Dat koolhydraatarm eten beviel me wel, maar ik had echt iemand nodig die mij hierin kon begeleiden. Na wat informatie zoeken op internet kwam ik The Slim Company in Zoetermeer tegen. Na wat mailcontact met Iris moest ik er eerst toch nog vanaf zien. Ik was net samen gaan wonen en financieel konden we het (nog) niet rondmaken. Eind juli 2015 kon dit echter wel, dus zat ik 27 juli 2015 bij Iris te zweten. Ik wist natuurlijk dat ik veel te zwaar was, maar het is altijd eng om ook je vetpercentage en dergelijke te zien. Om uiteindelijk je ‘bon’ te zien, is dan toch wel een klap in je gezicht. Toch kreeg ik door het gesprek met Iris steeds meer vertrouwen erin. Ze vroeg mij wat mijn streefgewicht was, maar hier kon ik geen antwoord op geven. Een streefgewicht had ik namelijk niet, aangezien ik geen flauw idee had hoeveel eraf zou kunnen (gevolg van altijd te zwaar zijn). Wel had ik een droom: twee cijfers voor de komma zien op de weegschaal. We hebben toen mijn eerste doel op -40 gezet. Ik zou de week erop op maandag starten en je raadt het waarschijnlijk al: in die week heb ik alles gegeten wat ik kon, met als gevolg dat de weegschaal twee kilo meer aangaf. Op 3 augustus 2015 begon ik mijn PS. food & lifestyle-avontuur met (schrik niet) 141,1 kg op de teller.

Volharding

In het begin ging het echt heel hard. Vanuit het startpakket vond ik niet alles even lekker, maar de weken daarna werden steeds makkelijker (en lekkerder). Ik maakte een ‘weken-schema’ voor op de muur in mijn slaapkamer. Iedere week kon ik wegstrepen en bij elke 10 kilo eraf schreef ik dit hierop. Ook maakte ik iedere week een eetschema voor mezelf. Hierdoor hoefde ik nooit na te denken wat ik die dag zou eten en dit zorgde voor mij voor een veel kleinere valkuil. Ik liet mijn schema’s iedere week aan Iris lezen, zodat ik ook zeker wist dat ik goed bezig was.

45 kilo lichter

We zijn nu alweer iets meer dan een jaar verder en 45 kilo lichter. Het moment dat ik onder die ‘magische’ grens van 100 kilo kwam, zal ik nooit meer vergeten. Toch heb ik het niet helemaal alleen gedaan: zonder de begeleiding van Iris zou het nooit gelukt zijn. Het is soms gewoon gek om een week over te slaan en elkaar niet te spreken, zo gezellig zijn onze wekelijkse ‘dates’. Ook als het een week iets minder gaat, zal zij de laatste zijn die je ervoor gaat veroordelen. Voorlopig is ze nog niet van me af, want ik heb nog zo’n 15 kilo te gaan. Voor het eerst in een afvalproces heb ik het gevoel dat ik de eindstreep kan halen en daarna nooit meer terug zal gaan naar het begin! ‘If you can dream it, you can do it’ en als ik het kan, weet ik zeker dat iedereen het kan!

© 2023 - The Slim Company Privacybeleid | Disclaimer