fbpx

Paleo dieet, is dat wel gezond voor je?

paleo dieet zoetermeer snel afvallen verantwoord afslanken

Om af te vallen, kunt u al veel bereiken door gezonder te eten. Natuurlijk is voldoende beweging ook belangrijk als u gewicht wil verliezen, maar zonder een gezond eetpatroon is het onmogelijk om op de lange termijn af te vallen. Om ervoor te zorgen dat u inderdaad een gezond eetpatroon aanhoudt, kunt u een dieet volgen. Een dieet vertelt u precies wat u wel en niet mag eten en hoeveel u mag eten om af te vallen. Er zijn vele diëten om af te vallen en een ervan is het Paleo dieet. Maar is dit dieet wel goed voor je? Meer over dit dieet, leest u in deze uitgebreide blogpost.

Paleo dieet, een korte introductie

Met het Paleo dieet kan je gewicht verliezen, maar is dit dieet wel gezond? Het uitgangspunt van het dieet is dat u hetzelfde moet eten als uw voorouders van ongeveer 10.000 jaar geleden deden, voor de agrarische revolutie uitbrak. Het idee hierachter is dat onze voorouders niet alleen een gezond gewicht hadden, maar ook bepaalde ziekten helemaal niet kennen die we vandaag de dag wel kennen. Door het Paleo dieet te volgen bestaat er namelijk wel de kans dat u te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt wat geen goede basis is om verantwoord af te vallen.Het Paleo dieet is helemaal samengesteld vanuit het idee dat de producten die we vandaag de dag eten, allemaal industrieel bewerkt zijn. Omdat we hetzelfde willen eten als onze gezonde voorouders met een goed gewicht, mogen we deze voedingsmiddelen niet eten. Dit betekent dat u bij het volgen van het Paleo dieet moet eten zoals de natuur eten bedoeld heeft en alle bewerkte voedingsmiddelen links moet laten liggen.

Een ander uitgangspunt van het Paleo dieet is dat ons lichaam zich nog steeds aan moet passen aan de veranderde voeding die we vandaag de dag eten. Met name in de afgelopen honderd jaar is onze dagelijkse voeding flink veranderd, terwijl ons lichaam eigenlijk niet veranderd is. Dit betekent in feite dat het lichaam nog in de Paleo-stand staat, terwijl wij vette voeding naar binnen werken.

Paleo dieet, wat mag u wel en niet eten?

Volgt u het Paleo dieet, dan moet u hetzelfde eten als uw voorouders van ongeveer 10.000 jaar geleden. Dit betekent dat u alles mag eten waar uw voorouders ruime beschikking over hadden, waaronder verschillende soorten vlees van hoge kwaliteit (rund, varken, lam, kip, os, konijn, et cetera), verschillende soorten vis (zalm, baars, tonijn, et cetera), zeevruchten, eieren, zo veel mogelijk groenten, fruit (het liefst rood fruit), noten en verschillende soorten olie (olijfolie, avocado, kokosolie, ga zo maar door).

Dingen die u niet mag eten volgens het Paleo dieet, zijn de voedingsmiddelen die 10.000 jaar geleden nog niet bestonden. In feite zijn dit de voedingsmiddelen die we vandaag de dag in onze fabrieken bewerken, zoals zoetigheden, pasta, vette snacks en verschillende soorten fastfood. Het klinkt allemaal wat ingewikkeld, maar bij het volgen van het Paleo dieet hoeft u zich alleen af te vragen of een specifiek voedingsmiddel 10.000 jaar geleden al gegeten werd. Is dit niet het geval, dan mag u het ook niet eten volgens het principe van het Paleo dieet.

De nadelen van afvallen met het Paleo dieet

Het Paleo dieet heeft nog al wat nadelen die u zeker niet over het hoofd mag zien. De belangrijkste nadelen van afvallen met Paleo, zijn de volgende:

  • Het volgen van het Paleo dieet is lastig, simpelweg omdat u sommige voedingsmiddelen helemaal niet meer mag eten. Kookt u zelf, dan is dit nog wel te doen. Gaat u uit eten of gaat u op vakantie, dan is het Paleo dieet bijna niet vol te houden. In restaurants zijn de meeste voedingsmiddelen namelijk bewerkt.
  • Paleo is niet geschikt voor vegetariërs, simpelweg omdat bijna alle gerechten vlees of vis bevatten. Vlees en vis spelen zo’n belangrijke rol bij Paleo, dat het als vegetariër bijna niet te doen is om af te vallen met dit dieet.
  • Het vermijden van suikers is erg lastig en kan zelfs voor afkickverschijnselen zorgen. Het volgen van het Paleo dieet is dan ook niet altijd even leuk, zeker niet als u de suikers gaat missen.

Sommige mensen vinden de nadelen van Paleo zwaarder wegen en vallen daarom liever op een andere manier af. Vooral voor vegetariërs is het volgen van het Paleo dieet door de Paleo dieet nadelen geen optie. Zij kiezen daarom vaker voor een ander dieet om af te vallen.

Afvallen met PowerSlim producten in plaats van het Paleo dieet

Zoals u ziet is het Paleo dieet niet echt gezond voor u, zeker niet handig als u vegetariër bent en omdat u te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Tevens het afkicken van de suikers kan een impact hebben. Een geschikt dieet zonder hongergevoel en voldoende voedingsstoffen is het afvallen met PowerSlim! Begint u toch met het Paleo dieet, dan is de kans dat u dit dieet uiteindelijk niet volhoudt door de nadelen van Paleo. Wilt u toch van uw overtollige gewicht af, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere manieren om dit te doen. Namelijk met het PowerSlim afslankplan!

Zo kunt u bijvoorbeeld afvallen met de verschillende PowerSlim producten. Het PowerSlim afslankplan is een programma dat door ervaren en gespecialiseerde diëtisten samengesteld is. Start u met afvallen met het PowerSlim dieet, dan krijgt u een startpakket met 54 verschillende PowerSlim producten in verschillende lekkere smaken. Wilt u geen starterspakket gebruiken om af te vallen, dan stelt de diëtiste, Iris van Kralingen, samen met u en op basis van uw wensen een eetschema met PowerSlim producten op. Dit schema gaat u gebruiken om gewicht te verliezen.

 De voordelen van afvallen met PowerSlim

Een groot voordeel van het PowerSlim dieet om af te vallen, is het feit dat u meerdere producten mag eten om gewicht te verliezen. Deze producten hebben allemaal andere smaken, zodat u dingen kunt eten die u echt lekker vindt. U hoeft niet met tegenzin aan tafel te gaan zitten om een maaltijd te eten, want alle PowerSlim etenswaren zijn lekker en in uw favoriete smaken verkrijgbaar. Daar komt nog bij dat u uw dieet aan mag vullen met enkele andere voedingsmiddelen buiten het programma, zoals mager vlees en vis.

Een ander voordeel van dit programma om gewicht te verliezen, is dat u professionele, persoonlijke en medische begeleiding krijgt in het afvalproces. Op eigen houtje afvallen is niet onmogelijk, maar het is wel veel moeilijker om vol te houden. Door begeleiding te krijgen van een professional, bent u minder geneigd om vroegtijdig te stoppen met het afvalproces. Dit betekent dat u meer kans heeft om echt resultaten te boeken, met een prachtig lichaam en een gezond gewicht als gevolg.

Tot slot heeft u bij het volgen van dit afvalplan ook de mogelijkheid om een receptenboek aan te vragen. Door het receptenboek te gebruiken in de keuken, kunt u altijd gezond koken en hoeft u niet iedere avond na te denken over wat u wil eten. Veel recepten die nog gemakkelijker zijn om klaar te maken en net zo gezond zijn.

Conclusie: PowerSlim is een gezonder en verantwoorde manier van afvallen!

Alles even op een rijtje:

  • Met het PowerSlim dieet kunt u gewoon blijven eten en hoeft u niet bepaalde voedsel te weigeren of over te slaan, dus géén hongergevoel
  • U krijgt persoonlijke en medische begeleiding bij het PowerSlim afslankplan 
  • Bij het Paleo dieet bestaat de kans dat u afkickverschijnselen kan krijgen van de suikers die u mist. Bij het PowerSlim dieet is dat helemaal niet nodig

Meer weten over PowerSlim? Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over het verliezen van gewicht met dit afslankplan? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag door al uw vragen te beantwoorden. Vandaag al beginnen met afvallen met het PowerSlim afslankplan?

Mail dan naar info@slimcompany.nl of bel op 079-5001265 / 06-30011683

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *