Deze maand is het feest, dus zijn er nu TWEE recepten van de maand! Extra genieten!!

Mexicaanse ovenschotel met kip en tortillachips kaas

 

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim tortilla chips kaas
  • 45 g kipfilet in stukjes
  • 0.3 ui, gesnipperd
  • 0.3 dunne prei in stukjes
  • 0.5 groene paprika in stukjes
  • 0.5 teentje knoflook, geperst
  • 1 el kruidenkaas light
  • 0.3 rode peper in ringetjes
  • 0.5 tl tomatenpuree
  • 0.5 el olijfolie
  • Komijn
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de rode peper tot de ui glazig ziet. Kruid de kipfilet naar smaak met peper, zout, paprikapoeder en komijn en bak circa 5 minuten mee. Bak daarna de paprika en de prei ook 3 minuten mee.

Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg 100 ml water en de tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur circa 5-10 minuten doorgaren, zodat het meeste vocht verdampt. Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel de tortilla chips erover heen. Verdeel de kruidenkaas over de chips en zet de ovenschaal circa 10 minuten in de oven.

Tip: vanaf fase 2 lekker met een beetje geraspte 30+ kaas er overheen en dan nog 5-10 minuten in de oven totdat deze goudbruin is.

Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 150 g volle kwark
  • 3 el havermout
  • 1 kleine banaan, in schijfjes
  • 5 amandelen of
  • 5 halve walnoten
  • 1 tl kokosschaafsel
  • 0.5 tl kaneel
  • Vloeibare stevia

Havermout met banaan en noten

    

Bereidingswijze

Maak een koekenpan goed heet en rooster de noten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen. Meng de kwark met de banaan, havermout, kaneel en de stevia. Verkruimel de noten en het kokosschaafsel eroverheen.

 

Let op: dit recept is voor fase 3L. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *