Jezelf vergeven

Wanneer je begint met het volgen van een nieuw dieet, zit je aan de start vol met motivatie! Je hebt een doel voor ogen en ziet niet tot nauwelijks beren en problemen op de weg.

Ervaring leert echter dat er onderweg altijd uitdagingen zijn. Je hebt ineens veel verjaardagen, er zijn barbecues en er zijn opeens allemaal kleine overwinningen die gevierd moeten worden. Geen paniek, deze activiteiten waren er altijd al. Het valt nu alleen extra op!

In het begin zijn deze activiteiten nog wel te managen. Je bent enthousiast en wilt graag jouw doelen behalen. Toch wordt er na verloop van tijd toch afgeweken van het dieet. De verandering in levensstijl komt namelijk vaak met moeheid, emoties en verveling.

Af en toe een tegenslag is helemaal niet erg. Het hoort bij het proces en de boog kan niet altijd gespannen staan. Het probleem bij veel mensen is echter dat ze zichzelf niet kunnen vergeven en zich schuldig voelen voor gemaakte fouten. Doordat ze zich dan schuldig voelen, wijken ze vaak nog verder van het plan af.

Ik zeg altijd: Vergeef jezelf, je kunt altijd opnieuw beginnen! Schuldig voelen heeft geen nut. Zie elke dag als een nieuwe kans en pak de kans met beide handen aan.

Onderzoek wel bij jezelf of het inschakelen van een coach misschien kan leiden tot meer succes. Eventuele valkuilen kunnen besproken worden en je staat er gedurende het proces niet alleen voor!

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Wilt u hulp met afvallen? Vul dan onderstaand formulier in en ik ga u helpen uw doelen te bereiken.

Vul uw gegevens in