fbpx

Fruit dieet… Gezond, lekker en vol variatie!

fruit dieet

Fruit dieet

Fruit dieet is een gezond dieet en dat weten we allemaal! Het is erg lekker, maar ook 100% biologisch. Hoewel fruit suikers bevat, kan het absoluut helpen bij het afvallen. De suikers die zij bevatten zijn natuurlijk en gezond. De meeste soorten fruit bevatten veel voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. De vezels zorgen al snel voor een ‘vol’ gevoel en stimuleren de spijsvertering.

Bovendien zijn vruchten caloriearm en zijn dus een uitstekend tussendoortje. Als je van zoetigheid houdt, is dit een goede vervanger voor ongezonde tussendoortjes. Ook is het een goede manier om overtollig vocht af te voeren.

Wat houdt het fruit dieet in?

Er zijn verschillende manieren waarop je een fruit dieet kan volgen. Vaak komt het voor dat je bepaalde vruchten eet, veel water drinkt, maar vruchtsappen of kruidenthee zijn ook toegestaan, en de voorkeur geeft aan producten zoals brood, pasta, rijst en zuivel. Hiervoor zijn verschillende patronen. Een voordeel van het fruit dieet is dat tijdens het volgen ervan je nauwelijks honger hebt, omdat je de hele tijd fruit kan eten.

Je zult daadwerkelijk kilo’s verliezen, alleen in het begin zal het vooral vocht zijn. Ook wordt je lichaam gereinigd. Een nadeel aan het fruit dieet is dat deskundige zeggen dat het ongezond is om zo eenzijdig te eten, omdat je andere voedingsstoffen zoals eiwitten en vetten mist.

Tips

Als je aan het fruit dieet begint is het van belang om verse en rijpe vruchten te eten. Onrijpe vruchten zijn namelijk moeilijker te verteren. Ook moet je genoeg water en verse vruchtsappen binnenkrijgen.

Een goed voorbeeld is een pruim. Een verse pruim is een spijsverterings-assistent, rijk aan bromelaïne, een zwavel bevattende groep enzymen die kan assisteren bij de vertering van eiwitten. Een gedroogde pruim is een eetlust onderdrukker en kunnen overeten en gewichtstoename voorkomen.

Het is niet voor iedereen weggelegd om een fruit dieet te houden. Het kan namelijk lastig zijn om dit vol te houden. Het verschilt ook per persoon wat goed voor je is, aangezien er ook medische redenen kunnen zijn om dit niet te doen. Als je geen behoefte hebt aan een volledig fruit dieet kun je het wel in je eetgewoonte toepassen. Neem bijvoorbeeld een fruitsmoothie. Dat is een smoothie alleen gemaakt van vers fruit of maak van de smoothie fruitijsjes. Lekker voor in de zomer!

 

The Slim Company biedt ook verschillende programma’s aan om af te slanken. Iris van Kralingen, eigenaresse, kan voor iedereen een plan op maat maken om overtollige kilo’s kwijt te raken. Ook bied zij medische begeleiding bij bijvoorbeeld een detox kuur of afslanken met diabetes. Dus wil jij graag op een gezonde manier afvallen? Neem dan contact op met Iris van Kralingen. Bereikbaar op 06 30011683 of stuur een e-mail naar info@slimcompany.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *