fbpx

Cholesterolverlagend dieet

cholesterolverlagend dieet

Cholesterolverlagend dieet

Cholesterolverlagend dieet… Wat houdt dat in? Het is een dieet om je cholesterol mee te verlagen. Cholesterol zit in je bloed en heeft je lichaam nodig als bouwsteen voor lichaamscellen en hormonen. In twee gevallen kan cholesterol het risico op hart- en vaatziekten vergroten, bijvoorbeeld als je cholesterolgehalte te hoog is. De oorzaken van een hoger cholesterol zijn roken, weinig lichaamsbeweging en een eetpatroon met veel verzadigd vet. Erfelijke factoren, overgewicht, diabetes type 2 en een traag werkende schildklier kunnen ook een rol spelen naast de voedingsgerelateerde oorzaken.

Wat is een cholesterolverlagend eigenlijk?

Door gewoontes te veranderen in je eetpatroon is het mogelijk om je cholesterol te verlagen, hierbij gaat het dan meer om de producten die vet bevatten. Niet ieder product wat vetten bevat is goed voor je cholesterol. Uiteraard heb je wel wat vetten nodig, maar niet te veel.

Je begint met het kopen van andere producten waar veel verzadigde vetten in zitten. Denk hierbij aan roomboter, volle melkproducten, kaas en vette vleeswaren. Vervang deze voor producten met onverzadigde vetten; zaden, noten, avocado, margarine, plantaardige olie en vette vis. Eet bij dit dieet groenten en fruit, ondanks dat het je cholesterol niet direct verlaagd. Twee ons groenten en twee stuks fruit is de basis voor een gezonde voeding. Zorg ook voor voldoende vezelrijke producten. Deze zitten voornamelijk in volkoren producten zoals brood, pasta en rijst. Ook diverse soorten bonen zijn goede vezelbronnen. Verder is het van belang om plantensterolen,die van nature in onze voeding zitten, binnen te krijgen. Deze stoffen zitten in kleine hoeveelheden in groente, fruit, plantaardige olie, noten en granen. Ten slotte moet je jezelf af en toe is verwennen. Trakteer jezelf zo nu en dan eens op een gezond tussendoortje! Het is op zijn tijd belangrijk om ruimte voor een verwennerij over te laten in het cholesterolverlagend dieet.

Extra tips!

Is je cholesterol te hoog? Dan is het cholesterolverlagend dieet een goede keuze. Het is gemakkelijk in je dagelijks eetpatroon toe te passen zodra je de basis ervan onder de knie hebt. Koop je weer eens een nieuw product? Kijk dan even op de verpakking hoeveel vetten er inzitten.

Een te hoog cholesterol komt vaak voor bij mensen met overgewicht. Op tijd afslanken kan dit voorkomen. Dat is mogelijk bij The Slim Company in Zoetermeer! Iris van Kralingen, eigenaresse en voedingscoach kan jou helpen om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Dit kan ook als je diabetes hebt. Neem bijvoorbeeld een detox kuur of een PowerSlim dieet.

Wil je graag voedingsadvies waarbij je persoonlijke begeleiding krijgt? Twijfel dan niet en neem contact op met The Slim Company via info@slimcompany.nl of bel op 06-30011683

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *