Blog van Bas – Week 1 Powerslim

Hoi, Ik ben Bas, 39 jaar en sinds 1 week begonnen met Power Slim.

Via dit blog zal ik wekelijks mijn bevindingen delen.

Door een familielid ben ik met Iris in contact gekomen. Begin november de intake gehad. Dat voelde direct heel prettig aan. Iris is streng maar rechtvaardig en eerlijk, precies wat ik nodig had! De hele december maand me kunnen voorbereiden op de start op 10 januari. Uiteraard me niet ingehouden met alle feestdagen en concerten die nog voorbij kwamen, dus er moet nog iets extra’s af…..

10 januari dus. Eind december had ik er echt super veel zin in om te starten maar nu uur U naderde kreeg ik het toch een beetje benauwd. Was het toch niet te heftig in een keer van de koolhydraten af? Ik ben immers een liefhebber van boterhammen, aardappels en rijst. Moet ik dit wel doen? Twijfel sloeg toe, maar naast die twijfel wist ik ook zeker dat ik wilde afvallen. Mijn lijf voelde niet lekker aan, kleding zat me slecht, ik was er gewoon klaar meer. Gelukkig had dit laatste de overhand en ben ik er vol voor gegaan. Ik had ten slotte met Iris afgesproken dat er 18 (!!) kilo af moet zijn voor half mei. 

Gesprek tussen coach en client

Mei…… Dat klinkt nog zover weg, maar komt ook met rasse schreden dichterbij. En eind mei, dan ga ik trouwen. Los van het feit dat het voor mijn gezondheid en geest zeer goed is af te vallen wil ik er natuurlijk op mijn eigen bruiloft ook goed bij lopen. Laten we eerlijk zijn, wie wil dat nu niet?! En daarom was het tijd voor actie.

Daar is ie weer, 10 januari, mijn startdatum. 117.9 kilo schoon aan de haak. Een vrijdag, met geen plannen voor het weekend. Dat was gelijk een mooie test. Donderdag de 9e heb ik voor mezelf een weekschema gemaakt, gewoon alle 6 de eetmomenten per dag opgeschreven aan de hand van de kaart die ik Iris heb gehad. Op die kaart staat precies wat je wel en niet mag eten en hoeveel. Super duidelijk dus 😊 Mijn schema heb ik op de kast in de keuken gehangen. Zo is het niet alleen voor mijzelf duidelijk maar ook als er iemand anders boodschappen zou doen kan er met mijn schema rekening worden gehouden.

De eerste paar dagen gingen me prima af. Het zijn weliswaar kleine porties maar omdat je elke 2 a 2,5 uur eet merk je weinig verschil. Maar na drie dagen kale ijsbergsla, 2 crackers en een halve komkommer als lunch begon ik me toch af te vragen hoe ik dit in vredesnaam vol moest gaan houden. Het was allemaal wat kaal, net als het avondeten. Ik at wat vlees en wat groente en verder niet. Saai! Nergens voor nodig natuurlijk. Ik had gewoon niet ver genoeg gekeken en te simpel gedacht. De website en de facebookpagina staan vol met heerlijke gerechten, niet te moeilijk en niet te veel werk. Ook dit past prima bij me. Dus maandagavond heerlijk voor 2 personen roergebakken kip met broccoli en champignons staan maken. Wat smaakmakers als knoflook, verse peper en sojasaus erbij, klaar. Heerlijk gegeten!

En zo ben ik de week door gegaan met lekker wisselend voedsel. En hoe zit dat dan met je schema hoor ik je denken? Nou die heb ik dag voor dag aangepast en tot aan de paar kopjes koffie per dag aangevuld als een soort dagboek. Is ook nog eens handig voor de komende weken.

Vrijdag 17 januari was het terugkom moment bij Iris. Uiteraard had ik tussendoor thuis op de weegschaal gestaan dus ik wist hoe de vlag er voor hing. 2,8 kilo eraf, in één week! Hier doe ik het dus allemaal voor, en dit is nog maar het begin!

Tot de volgende!

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Wilt u hulp met afvallen? Vul dan onderstaand formulier in en ik ga u helpen uw doelen te bereiken.

Vul uw gegevens in