fbpx
paleo dieet

Afvallen met koolhydraatarm dieet geen modegrill

Afvallen met koolhydraatarm dieet wint terrein

De afgelopen jaren blijft het koolhydraatarme dieet aan terrein winnen. Steeds meer mensen tellen ”carbs” en laten koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals pasta en brood staan. Het dieet met minder koolhydraten is echter al vele jaren oud. In 1972 al bracht de Amerikaanse arts Dr. Atkins zijn eerste boek uit waarin hij een koolhydraatarme levensstijl beschreef. Dit was de voorloper van vele andere diëten waarin men de dagelijkse  inname van koolhydraten verkleint. In de jaren negentig was het de Franse arts Michel Montignac die in zijn dieet onderscheid maakte tussen goede en slechte koolhydraten.

Nieuwe stromingen in het koolhydraatarm eten

De afgelopen 5 jaar heeft de trend van koolhydraatarm  eten echter een vlucht genomen. Naast vele nieuwe stromingen van koolhydraatarm eten zoals bijvoorbeeld het Dukan dieet en grip op koolhydraten zijn er ook vele aanbieders op de markt van koolhydraatarme maaltijdvervangers.

Wat is nu afvallen met koolhydraatarm dieet?

Alle hierboven beschreven diëten hebben gemeen dat het aantal koolhydraten in de voeding drastisch vermindert wordt en dat het aantal eiwitten in de voeding verhoogd word in vergelijking met een regulier westers eetpatroon. Hierdoor geraakt de stofwisseling in een verbranding van vetten en verliest men geen spierweefsel. Het laatste is van zeer groot belang aangezien spieren zorgen dat de verbranding goed blijft.

De voordelen van het dieet

  • Behoud van energie
  • Geen hongergevoel
  • Behoud van spierweefsel
  • Snel gewichtsverlies
  • Gemakkelijk vol te houden

Al met al genoeg redenen om als u wilt afvallen een koolhydraatarm eiwitverrijkt dieet te gaan volgen. Bij The Slim Company kunt u onder begeleiding van een specialist een eiwit verrijkt koolhydraat arm dieet volgen, met of  zonder maaltijdvervangers.

Afvallen met koolhydraatarm dieet iets voor u?

Vul dan het onderstaande formulier in voor een gratis en vrijblijvend voorlichtingsgesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *